Атлас по география и икономика - 5. клас

6,50 лв.
  • Марка: Домино
  • Кат. номер: 540
+ -
Купи
Моля, изберете:

Включва карти, схеми, графики и диаграми.

Съдържа информация за:

- История на географията (велики географски открития; полярни изследвания; съвременни карти).

- Изобразяване на Земята, карта ориентиране (правила за ориентиране; разделяне на Земята на полукълба по меридиана и екватора; картографски проекции; елементи на картата; видове карти; мащаб; начини за представяне на съдържанието на картите).
- Слънчевата система и планетата Земя (лунни и слънчеви затъмнения; часови пояси).
- Строеж на Земята (вулкан; тектонични плочи; движение на тектоничните плочи; земно и водно полукълбо; минерали; брегови форми; земни форми; вкаменелости; образуване на атол; външни обвивки на Земята; надморска височина; полезни изкопаеми).
- Хидросфера (свойства на водата; средна температура на морската вода; кръговрат на водата в природата; разпределение на водните ресурси на Земята; по-големи океански течения; валежи; водосборен басейн на река; видове устия на реки; хидрограма на река; напречен разрез на воден басейн; еутрофикация; зависимост от чужди източници на вода в реките; осушаване на вътрешно море. Аралско море; използване на водните ресурси).
- Атмосфера и климат (ледникови епохи; химически състав на атмосферата; измерване на атмосферното налягане; топене на ледници; средна годишна температура на въздуха; климатични пояси и зони; пътища на тропическите урагани от 1985 до 2005 г.)
- Почви, растителност, животински свят (почвена поркривка на Земята; почвени профили; ерозия; компостиране; сходство на организмите, живеещи при еднакви условия; проспособяване на организмите към околната среда; застрашени животни по света; застрашени европейски животни и растения, срещани и в България).
- Природногеографски зони (растения в екваториалната гора; максимални височини, достигани от животните; природногеографски зони; животни и растения, характерни за природногеографската зона).
- Население (човешки раси; гъстота на населението; средна възраст на населението по страни; разрастване на град Бостън, САЩ, за периода 1640-1985 г.; страни, членки на Европейския съюз, и години на присъединяването им; насрастване на световното население; миграци; политическо устройство на държавите).
- Световно стопанство (основни храни; райони на първоначално опитомяване на животни; световно стопанство, 2004 г.; индекс на човешкото развитие; стопанства, зависими от един продукт; замърсяване с петролни продукти; жизнен път на продукт; политическа карта на света; какво можем да направим за опазването на околната среда и нашето собствено здраве).
- Подробна легенда.

Характеристики
Доставка
Наличност
Характеристики
Категория
УЧЕБНИ ПОМАГАЛА
Автор
Колектив
Издателство
Домино
Вид корица
Мека
Доставка

Минималната стойност на поръчката на продукт от www.grafitonline.com е 10.00 лева с ДДС  /в тази сума не се включва сумата за доставка/.

Цената, която се заплаща за доставка, се формира съгласно сумата на поръчката и избрания начин на доставка, и се визуализира при оформяне на поръчката.

Цената на доставка за продукт от www.grafitonline.com в размер на или над 99.00 лева с ДДС е БЕЗПЛАТНА!

 

Срок на доставка от 2 (два) до 3 (три) работни дни.

Срока за доставка може да бъде удължен до 7 (седем) РАБОТНИ дни в зависимост от наличностите на артикулите в обекта или при доставчик. 

Наличност

Ние се стараем да поддържаме винаги актуално съдържанието в нашия сайт. Въпреки това е възможно даден продукт да е с ограничена наличност или да се изчерпа в момента между подаването и обработката на Вашата заявка. В случай, че някой от поръчаните продукти е с изчерпана наличност, наш оператор ще се свърже с Вас, за да Ви уведоми за най-ранната възможна дата на доставка на този продукт.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!